İTHİB BAŞKANI AHMET ÖKSÜZ YETENEKLİ GÖÇMENLER/YÜKSEK NİTELİKLER VE EKONOMİK KALKINMA PROGRAMINA KATILDI

İTHİB BAŞKANI AHMET ÖKSÜZ YETENEKLİ GÖÇMENLER/YÜKSEK NİTELİKLER VE EKONOMİK KALKINMA PROGRAMINA KATILDI

 

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Üniversitesi ve IMRA Derneği tarafından 21 Şubat 2021 tarihinde düzenlenen programa katıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Mahmut Ak ve IMRA Derneği Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın’ın katılımıyla düzenlenen program gün boyu devam etti.

 

Nitelikli Göçmenlerin Desteklenmesine Yönelik Kamu Politikalar oturumu, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşgücü Genel Müdürü Sayın Saadettin Akyıl, Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc ve Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Misyon Şefi Gerard Karl Waite’nin katılımıyla gerçekleşti.

 

Oturumda söz alan Ahmet Öksüz, Türkiye’nin genel istihdam görünümüne ilişkin bilgiler vererek, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde istihdamın 1,2 milyona ulaştığına dikkat çekti. Türkiye’ye göçün mevcut durumunu değerlendiren Öksüz, yaş ortalaması 23 olan Suriyeli mülteci nüfusun İstanbul, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerde yoğunlaştığını ve aynı zamanda nüfusun %37’sinin 19-40 yaş aralığında aktif çalışabilir nüfus olduğunun da altını çizdi. Ahmet Öksüz Suriyeli mültecilerin %79,1’inin imalat sanayi, ticaret ve inşaat sektörlerinde çalışmakta olduğunu da belirtti.

 

İTHİB olarak gerçekleştirmeyi planladıkları projelere ilişkin bilgi veren Ahmet Öksüz, mültecilerin istihdam edilmelerine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.