İTHİB BAŞKANI AHMET ÖKSÜZ MÜSİADI’I AĞIRLADI

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri, 22 Aralık 2021 tarihinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat’ı ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Sami Aydın, Fikri Kurt, M. Zekeriya Tanrıverdi ve Mahmut Vızvız’ın katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda güncel gelişmelerin yanı sıra, eğitim ve istihdam konularında birlikte atılabilecek adımlar değerlendirildi.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliğinde düzenlenecek ve uluslararası nitelikli alıcıları İstanbul’a getirecek olan “Texhibition İstanbul Fuarı” hakkında bilgi verirken sektörün beklentileri doğrultusunda fuarın hızla hayata geçirileceğini vurguladı. Öksüz, gerçekleştirilen toplantıda sektörün nitelikli istihdam gücü ihtiyacını karşılamak üzere hayata geçirilen ve başarısıyla diğer sektörlere örnek ve öncü olan “Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi”’nden de bilgiler paylaşarak “Tercihim Tekstil Mühendisliği kapsamında öğrencilerimize sağladığımız burs, projemizin sadece bir parçası. Projemiz kapsamında öğrencilerimizin öğrenim hayatında teori ve pratiği birleştirmelerine imkân sağlayacak uygulamalı eğitim programını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede sektör olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız. Üniversitelerimizin de uygulamalı eğitim noktasında pozitif adım atmalarını bekliyoruz” dedi. İTHİB üyelerinin olgunluk seviyelerini baz alarak firma bünyesinde Ar-Ge odaklı kurumsal kapasitenin oluşturulması ve firmaların katma değeri daha yüksek ürünlerinin sektöre kazandırılması hedeflenen “İTHİB Ar-Ge & İnovasyon Kapasite Geliştirme Programı’na” ilişkin değerlendirmelerini paylaşan İTHİB Başkanı Ahmet ÖKSÜZ, hibe programı öncesinde firmalarla gerçekleştirilen eğitim programı hakkında bilgi verdi.

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat ise, MÜSİAD olarak İTHİB’in hayata geçireceği projelerden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; ortaklaşa atılacak adımlar ile sektörün bir adım ileriye taşınabileceğini belirtti. Toplantı sonunda Fatih Canpolat tarafından İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz’e plaket takdim edilirken kurumlar arası iş birliğinin artırılması yönünde ortak görüşler paylaşıldı.