İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İTÜ Öğrencileri İle Buluştu

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İTÜ Öğrencileri İle Buluştu

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Doçent Dr. Nazan Okur’un da yer aldığı toplantıda, öğrenciler Ahmet Öksüz’e, sektöre ilişkin sorularını yöneltti.

Video konferans yolu ile gerçekleştirilen toplantıda, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, pandemi döneminde tekstil ve hammaddeleri sektörünün ihracat performansını ve pandemi sonrası hedeflerini değerlendirdi.

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi ve İTÜ Tekstil Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği toplantıda Ahmet Öksüz, “İTHİB olarak sektörümüzün geleceği ve gençlerimizin nitelikli olarak yetişmeleri için her zaman destekleyeceğiz. Türkiye tekstil ve hazırgiyim endüstrisini daha da ileri taşıyacak genç arkadaşlarımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizden gelen hiçbir talebi geri çevirmiyoruz. Covid – 19 pandemisi sebebiyle sektörümüzdeki Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları çok daha stratejik bir önem kazandı, dolayısıyla tekstil mühendislerimizden beklentimiz çok büyük” değerlendirmelerinde bulundu.

Toplantı sonunda öğrenciler, sektöre ve gelecek beklentilerine ilişkin İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz’e sorularını sorma fırsatı bularak, Ahmet Öksüz’den kariyer hedeflerine ilişkin tavsiyeler aldılar.