Heimtextil 2019 Ev Tekstili Fuarına Türk Firmaları Damgasını Vurdu

Heimtextil 2019 Ev Tekstili Fuarına Türk Firmaları Damgasını Vurdu

Alanında dünyanın en büyük uluslararası ev fuarı özelliği taşıyan Almanya’nın Frankfurt şehrinde bu yıl 8-11 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenen Heimtextil ev tekstili fuarına Türk ev tekstili sektöründen yoğun katılım gerçekleşti.

  • Türk ev tekstili sektöründen fuara yoğun ilgi

            Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 3000 katılımcıyla düzenlenen Heimtextil-Frankfurt ev tekstili fuarında, Türk Ev Tekstili sektörümüz 284 firmayla katılarak damgasını vurdu. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’ni temsilen Başkanımız Ahmet Öksüz ve Başkan Yardımcımız Ahmet Şişman fuarı ziyaret etti. Ayrıca ziyaret kapsamında Uludağ Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Sami Aydın da firmalarımızın standını ziyaret etti.

  • Türkiye dünyanın en büyük 4. ev tekstili ihracatçısı

            Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Öksüz, Türkiye’nin dünyanın en büyük 4. Ev tekstili ihracatçısı olduğunu ifade ederek 2018 yılında 1,9 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamalarına devam eden Öksüz, “Fuara katılanların yüzde 10’unun Türk firması olması bizim için bir gurur kaynağıdır. Fuar boyunca güncel trendlerin tasarımlara yansıtıldığı ürünleri yakından inceleme fırsatımız oldu. Havlu, bornoz, döşemelik kumaşlardan, perdelere, masa ve mutfak örtülerinden banyo tekstiline, yatak odası tekstili ürünlerinden dekoratif kumaşlara birçok ürün yer alıyor. Türkiye ev tekstili sektörünün önemli oyuncularından biridir. 2018 yılında 170 ülkeye ev tekstili ihracatı gerçekleştirdik. Ev tekstilinde birim fiyatımız 8,1 dolar ile Türkiye ortalamasının tam altı kat üzerindedir. Açıkça görülebileceği gibi bu alanda katma değerli üretim yapıyoruz ve bu yüzden de tercih edilebilirliğimiz çok yüksek. Bizler de fuar süresince standları ziyaret ettikçe Türk firmalarının koleksiyonlarının oldukça inovatif ve standartların çok üzerine çıkmış olmasını dikkat çekici bir unsur olarak görüyoruz ve büyük memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.

            8 Ocak’ta kapılarını ziyaretçilere açan Heimtextil-Frankfurt fuarı 11 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.