Hazine Ve Maliye Bakan Yardımcıları İle Bir Araya Gelindi

Hazine Ve Maliye Bakan Yardımcıları İle Bir Araya Gelindi

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe ve Yönetim Kurulu Üyeleri sektörel görüş ve beklentilerini değerlendirmek üzere Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Dr. Nureddin Nebati ve Osman Dinçbaş, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç ve Bakanlık Bürokratları ile bir toplantı gerçekleştirdiler.

Gerçekleştirilen toplantıda tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin sorunları, ihtiyaçları ve çözüm önerileri dile getirilerek Bakan Yardımcılarına küresel rekabette sektörleri ileriye taşıyabilecek bilgiler sunuldu. Değerlendirmelerine fabrikalarda zorunlu hizmet alınması gereken kalemler ile ilgili tekstil ve hammaddeleri sektörünün görüşlerini paylaşarak başlayan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, zorunlu olarak hizmet alınması gereken mesleklerde taban fiyatların serbest piyasa şartlarına göre belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Mevcut STA'ların tekrar gözden geçirilmesinin altını çizen Öksüz, Türkiye’de sanayicinin üstlenmek zorunda olduğu enerji maliyet kalemlerinin, birçok rakibinden çok daha yüksek olduğunu belirterek Türkiye’de sanayi sektöründeki elektrik fiyatlarının hane halkındaki elektrik fiyatlarını aştığına dikkat çekti.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman ise gerçekleşen toplantıda, Dünya’nın birçok yerinde özellikle Avrupa Birliği Ülkelerinde uygulanmasına rağmen, Türkiye’de kamu binalarında, yurtlarda ve otellerde anti bakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan vb. gibi nitelikli tekstil ürünlerinin kullanımı zorunluluğu bulunmadığı belirtti. Türkiye’nin nano teknolojik, anti bakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen tekstil ürünleri üretimi ve ihracatı gerçekleştirebilen; bu konuda uzmanlaşmış bir ülke olduğunu belirten Ahmet Şişman, Bakanlıklar tarafından kamu binaları, okullar, yurtlar, oteller, hastaneler gibi alanlarında kullanılan tekstil ürünlerinin, özellikli tekstil ürünleri ile kullanımının zorunlu olması sağlanması gerektiğini belirtti.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman tekstil ve hammaddeleri sektörünün sorunları, ihtiyaçları ve çözüm önerilerine pozitif yaklaşımlarından dolayı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Dr. Nureddin Nebati ve Osman Dinçbaş’a teşekkür ettiler.