Güncel Ekonomik Gelişmeler Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Güncel Ekonomik Gelişmeler Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

1 Kasım 2018 tarihinde Adana’da Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı Sayın İsmail Gülle, İTHİB Başkanı Sayın Ahmet Öksüz, EXİMBANK Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve tekstil ve hammaddeleri sektörünün sektör temsilcilerinin çok yoğun katılımları ile güncel ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.                                                                                                                                                                                                     

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz gerçekleştirilen toplantıda, tekstil ve hammaddeleri sektörünün genel ihracatından ve Türkiye ekonomisindeki konumundan bahsederek; Ekim ayı ihracatı içerisinde hem Türkiye geneli hem tekstil ve hammaddeleri sektörünün Cumhuriyet tarihinin en yüksek Ekim ayı ihracatının ortaya çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Ahmet Öksüz, konuşmasının devamında üretici ve ihracatçılarının sorunlarını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a arz ederek, çözüm önerilerini paylaştı.

Sektör temsilcilerinin çok yoğun bir ilgi ile takip ettiği toplantıda, Adana ve çevre illerden gelen sektör yetkilileri, tekstil ve hammaddeleri sektörünün temel problemlerini dile getirerek görüş alışverişinde bulundular