Gümrük Müdürleriyle Toplantı

Gümrük Müdürleriyle Toplantı

 

9 Kasım 2018 tarihinde İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Genel Sekreterliği ev sahipliğinde İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Sayın Mehmet Hatipoğlu ve İstanbul bölgesinde görevli Gümrük Müdürlerinin katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleşti. İTKİB bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Yönetim Kurulu Üyelerinin katılım sağladığı toplantıda Birliklerimiz üyesi firmaların ve sektörlerimizin gümrüklerde karşı karşıya kaldığı sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Bölge Müdürü Hatipoğlu ve beraberindeki Gümrük Müdürlerinin katıldığı ve her yıl düzenlenmesiyle artık geleneksel hale gelen istişare toplantısına İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Öksüz ile İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Şişman da katıldılar.

İTHİB Başkanı Öksüz, tekstil sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların ihracatta gümrük süreçlerinde yaşadıkları sorunları dile getirdi. Gümrük iş ve işlemlerinin hızlandırılması ile aksayan yönlerin tespit edilmesini kolaylaştırmak adına görüş alışverişinde bulunulan toplantıda çözüm önerileri de paylaşıldı.

Toplantıda ticaretin kolaylaştırılması, doğru ve hızlı yürütülmesinin ortak amaç olduğunu vurgulayan Öksüz; koordinasyonun, iletişim ve iş birliğinin güçlendirilmesi açısından daha önce de gerçekleştirilen bu ve benzeri toplantıların yaşanan sorunların çözümüne katkı sağladığını da sözlerine ekledi.