Fransa Büyükelçiliği’nden İTHİB’e Ziyaret

Fransa Büyükelçiliği’nden İTHİB’e Ziyaret

İTHİB ve İHKİB Yönetim Kurulları 26 Haziran 2018 tarihinde Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Departmanı ile bir araya gelerek tekstil ve hazırgiyim sektör dinamiklerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri ile İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe ve İHKİB Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıda, Türkiye ve Fransa arasındaki ticaret hacmi değerlendirilerek, iki ülke arasındaki iş birliği imkanlarının güçlendirilmesi üzerinde duruldu.

Toplantıda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Türkiye ve Fransa’nın ticaret hacmine dikkat çekerek, 2017 yılı sonunda dış ticaret hacminin yaklaşık 15 milyar dolara kadar yükseldiğini vurguladı. Tekstil ve hazırgiyim dış ticaretinin toplam dış ticaretten 1 milyar dolar değerinde bir pay aldığını ifade eden Ahmet Öksüz, 2017 yılı itibariyle 1 milyar dolar değerinde gerçekleşen dış ticaretin 960 milyon dolarını Türkiye’den Fransa’ya gerçekleştirilen ihracatın oluşturduğunu belirtti.

Fransa ile Türkiye arasında özellikle tekstil ve hazırgiyim sektörlerinde işbirliğinin güçlendirilmesi ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da arttırılarak istenilen seviyelere ulaşabileceğini ifade eden Ahmet Öksüz gerçekleştirilen toplantıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.