EURATEX Kongresi ve 12. İstanbul Moda Konferansı Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

EURATEX Kongresi ve 12. İstanbul Moda Konferansı Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Hadi Karasu’nun katılımları ile 12. İstanbul Moda Konferansı ve Euratex Kongresi basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz 340 milyar dolarlık küresel tekstil ve hammaddeleri ihracatında Türkiye’nin yüzde 3 payla dünyanın en önemli 7. tedarikçisi konumunda olduğunu ve AB pazarında yüzde 15,5 pay ile 2. ülke konumunda bulunduklarını bildirdi. ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘teknik tekstilin’ sektörün geleceğini belirleyecek iki önemli başlık olarak önlerinde durduğunu vurgulayan Öksüz, EURATEX İstanbul Kongresi ve İstanbul Moda Konferansı’ndan edinilecek bilgilerin vizyoner adımlar atmak, yeni pazarlara açılmak ve ticaret hacmimizi arttırmak için ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Bununla birlikte ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefinde yeni bir bakış açısını ortaya koyulması gerekliliğine vurgu yapan Ahmet Öksüz, “Türkiye’nin ABD’ye ihracatından sektörlerimiz yüzde 20 pay alıyor. ABD ile potansiyelimizin farkındayız. Bu kapsamda ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda, sektörümüzün kapasite sorunu olmadığını, birbiriyle rekabet eden değil; sektörde birbirini tamamlayan ülkeler olduğumuzu, iki ülke arasında Tercihli Ticaret Anlaşması imzalanması durumunda ticari ilişkilerimizin hızla artabileceğini belirttik. Anlaşma olmasıyla birlikte Türkiye ve ABD arasındaki 100 milyar dolar değerindeki dış ticaret hacmi hedefine en büyük katkıyı sektörlerimizin vereceğine inanıyorum. Hazır giyim sektörü ile birlikte toplamda ABD’ye ihracatımızı 5 milyar dolara rahatlıkla çıkarabileceğimizi söyleyebilirim.” açıklamalarında bulundu.