EURATEX İstanbul Kongresi & 12.İstanbul Moda Konferansı Gerçekleştirildi

EURATEX İstanbul Kongresi ve 12. İstanbul Moda Konferansı açılış töreninde konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Öksüz; sürdürülebilirlik ve teknik tekstil konularının önemine dikkat çekerek konferansın sektörümüze ışık tutacak trendler ve farklı bakış açıları getireceğine inandıklarını dile getirdi.

7 yıl sonra tekrar İstanbul’da düzenlenen kongrede konuşan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz: “Tekstil endüstrisi önemli bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyor.  İTHİB olarak 4 binin üzerinde üyemiz ve ülkemiz için tüm bu süreçleri yakından takip ediyoruz.  Pazar payımızı daha da artırmak için yenilikleri takip etmek, dünyanın evirildiği yönleri görmek ve buna uygun projeler üretmek zorundayız.  “Sürdürülebilirlik” ve “teknik tekstil” geleceğimizi belirleyecek iki önemli başlık olarak önümüzde duruyor.  Bizim de yakından takip ettiğimiz “sürdürülebilirlik” hem kaynakların verimli kullanılması hem de ticaretin ana argümanları arasında ilk sıralara çıkması açından önem taşıyor.” dedi

Teknik Tekstil üzerine de önemli açıklamalarda bulunan Ahmet Öksüz; AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin en başarılı ve katma değeri yüksek çıktılarını teknik tekstil ürün grubundan aldığımızı, dünyada nanoteknolojik akıllı tekstil ürünleri konuşulduğunu ve teknik tekstil ürünlerinin inşaattan medikale, otomotivden savunma sanayiine kadar birçok alanda kullanıldığını ifade etti.

Başkanımız konuşmasını “EURATEX İstanbul Kongresi ve İstanbul Moda Konferansı’ndan edineceğimiz bilgiler sektörümüze ışık tutacak, geleceğimizi aydınlatacak.  Bu iki organizasyonun bizlere dünyadaki yeni trendleri, farklı bakış açılarını bir arada sunacağına inanıyorum.  Bu inançla hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek sonlandırdı.