Capital Ekonomist Ceo Club Toplantısı Büyüme Ve İstihdam Zirvesi

Capital Ekonomist Ceo Club Toplantısı Büyüme Ve İstihdam Zirvesi

17 Mayıs 2017 tarihinde Başbakan Yardımcısı Sn. Nurettin Canikli’nin iştirakleri ile Demir – Çelik, Gayrimenkul, Tekstil ve Turizm Sektör Temsilcilerinin katılımlarında “Büyüme ve İstihdam” temalı CEO Club Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Demir ve Çelik Üreticileri Derneği Başkanı Sn. Fuat Tosyalı, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Sn. Aziz Torun, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Nihat Özdemir, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Sn. Oya Narin, Zorlu Holding CEO’su Sn. Ömer Yüngül ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Sn. İsmail Gülle’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, “Büyüme ve İstihdam” konularında atılacak adımlar ele alınırken, Başbakan Yardımcısı Sn. Nurettin Canikli’ye sektörlerin son durumları aktarılmıştır.

İTHİB Başkanı Sn. İsmail Gülle konuşmasında istihdam konusunun Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade etmiş, insanların büyük bir bölümünün hizmet sektörünü tercih ettiğini, insanları üreten sektörlerde çalıştırmakta zorlandıklarını belirtmiştir. Bunun yanında İş Mahkemeleri’nin hakkaniyetli davranmamasının iş barışının bozulmasına neden olduğunu ifade eden Gülle, konuşmasında ilave olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıklıkla ifade ettiği gibi yüksek faiz probleminin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini üzerinde durmuştur.