Bitirme Tasarım Projeleri Şekilleniyor…

Bitirme Tasarım Projeleri Şekilleniyor…

İTHİB ile İTÜ arasında 2015 yılının Haziran ayında imzalanan İşbirliği Protokolü sonuçlarını vermeye başladı.

 

Üniversite – Sanayi işbirliğini arttırmak amacıyla yürütülen faaliyetlerin bir sonraki durağı Gümüşsuyu’nda yer alan İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi oldu.

İTHİB üyesi 5 firmanın temsilcileri, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nin öğretim üyeleri ve 3. sınıf öğrencileri bugün (06/04/2016) tekstil sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda öğrenciler tarafından hazırlanacak Bitirme Tasarım Projelerine konu belirlemek ve sanayi ile akademiyi buluşturmak için düzenlenen Çalıştay kapsamında bir araya geldi.  

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy’un açılış konuşması ile başlayan Çalıştay, firma temsilcilerince gerçekleştirilen Sunumlar Bölümü ile Firma-Öğretim Üyesi-Öğrenci görüşmesi şeklindeki İkili Görüşmeler Bölümünden oluştu.

Çalıştay kapsamında aynı zamanda, İTÜ bünyesinde kurulan ve engelli bireylerin ihtiyaçları dikkate alınarak giysiler tasarlanması konusunda faaliyette bulunacak olan Türkiye’nin ilk “Evrensel Tekstil Tasarım Merkezi” sanayicilerimize tanıtıldı.   

Geçtiğimiz yıl İTHİB ile İTÜ arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile öğrencileri daha mezun olmadan tekstil sanayi ile bir araya getirmek, sanayi ve akademi dünyası arasında işbirliğini arttırmak ve yeni proje çalışmalarına ortam hazırlamak, dolayısıyla karşılıklı fayda sağlamak unsurları amaçlanmaktadır.

 

Çalıştaya Katılan İTHİB Üyesi Firmalar:

-          Hassan Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

-          Işıl Tekstil

-          Kadifeteks Mensucat San. A.Ş.

-          Karizma Tekstil Ayakkabı Malz. San. ve Tic. A.Ş.

-          Ünteks Boya Baskı Apre Tekstil San. İç ve Dış. Tic. A.Ş.