Bayrampaşa Teknik Anadolu Lisesi Yıl Sonu Defilesi

Bayrampaşa Teknik Anadolu Lisesi Yıl Sonu Defilesi

10 Mayıs 2018 tarihinde Bayrampaşa Teknik Anadolu Lisesi Yıl Sonu Defilesi, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve Bayrampaşa Tekstilci ve İş Adamları Derneği’nin (BATİAD) katkıları ile gerçekleşti. Öğrencilerin özgün tasarımları ile hazırladıkları çalışmaların izleyicilere sunulduğu defile yoğun ilgi gördü.

Etkinlik sonunda bir konuşma gerçekleştiren İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Türk tekstil ve hazırgiyim sektöründe 2 milyonu aşkın personelin çalıştığını, tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin Türkiye’nin en fazla katma değerli ihracatını gerçekleştirdiğini ve sektörlerin son 17 yılda 200 milyar dolar değerindeki dış ticaret fazlası ile Türkiye’nin cari açığının kapanmasına en büyük katkıyı sağladığını belirtti. Konuşmasının devamında İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin başarısının altındaki en önemli sebeplerinden biri olan nitelikli iş gücüne dikkat çekerek başarılı defile organizasyonu için öğrencileri tebrik etti. Gençlerin tekstil sektöründe çalışmaya devam etmesini arzuladığını ifade eden İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Türk tekstil sektörünü daha ileriye taşıyacak gücün gençlerde olduğuna dikkat çekti. 

Etkinliğin sonunda İTHİB Yönetim Kurulu’nun defileye katkılarından dolayı İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Bayrampaşa Belediye Başkanı Sn. Atilla Aydıner’den Yönetim Kurulu adına plaket takdim aldı.