Başkanımız Sn. İsmail Gülle Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında Sektörümüzün Sorunlarını Dile Getirdi

Başkanımız Sn. İsmail Gülle Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında Sektörümüzün Sorunlarını Dile Getirdi

6 Ağustos 2016 tarihinde Dış Ticaret Kompleksinde Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKCİ’nin teşrifleriyle TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin şehit ve gazilerinin aziz hatıralarının anısına konuşmasını ayakta tamamlayan İTHİB Başkanımız Sn. İsmail GÜLLE konuşmasında;

  • Ülkemiz ve sektörümüz hakkında yurtdışında yaratılan olumsuz algıyı kırmak için tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini ifade etti.
  • Türk Ticaret Merkezleri ile ilgili sürecin yavaş ilerlediğini belirten GÜLLE bürokratik işlemlerin hızlanması konusundaki tavsiyelerini dile getirdi.
  • Kayyum atanan şirketlerle ticari faaliyetleri nedeniyle alacaklı olan iyi niyetli firmaların mağdur edilmemesi için bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu Sayın Bakanımıza arz etti.
  • Son olarak Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı yapılandırma konusuna değinen GÜLLE, yasal yükümlülüklerini eksiksiz bir şekilde zamanında yerine getiren firmalara yönelik olarak da pozitif ayrımcılık sağlanan bir sistem geliştirilmesi gerekliliğini ifade etti.

 Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekci’nin 60 ihracatçı birliği başkanıyla bir araya geldiği toplantıda Bakanımız “hemen her şeyin mükemmel gittiği ülkemizde 15 Temmuz gecesi aşağılık bir kalkışma yaşandığını ancak bugün 14 Temmuz’dan bile daha büyük bir birliktelik ile ülkemizin geleceğine daha güvenle baktığını” ifade etti. Sayın Bakan ayrıca Yeni Yatırım Teşvik Sistemi’nin bir hafta içerisinde açıklanacağını ve yeni paketin dünyada eşi görülmemiş avantajlar sunacağını ifade ederek, Türkiye Ticaret Merkezleri ve üzerinden çalıştıkları Türkiye’nin yurtdışındaki tanıtımına ilişkin olarak da katılımcılara bilgi verdi.