AUTEX 2018 Konferansına Dünya’dan Yoğun İlgi

AUTEX 2018 Konferansına Dünya’dan Yoğun İlgi

Tüm dünyadan tekstil alanındaki üniversitelerin yer aldığı Tekstil Üniversiteleri Derneği (AUTEX) tarafından bu yıl İstanbul’da düzenlenen AUTEX Konferansı; üniversitelerden ve araştırma merkezlerinden; akademisyenleri, uzmanları, araştırmacıları ve öğrencileri bir araya getirdi. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)’nin ana sponsor olduğu konferansın açılış konuşmalarını İTHİB’i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi V. Besim Özek gerçekleştirdi.


İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Besim Özek konuşmasında Türkiye tekstil sektörünün konumu, istihdam yapısı, Dünya sıralamasındaki yerine ilişkin bilgi verdi. Konuşmasının devamında İTHİB’i tanıtarak GMO Free Turkish Cotton, 13. İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması gibi İTHİB’in faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Besim Özek, İTHİB’in bilim insanları ile tekstil sektörü özelinde ortak projelerde buluşup çözüm ortağı olmak istediklerini ifade etti. Konuşmasında teknik tekstillerin gelecekteki önemine dikkat çeken Özek, bu konuda İTHİB’in iştiraki olan İTA İstanbul Ar-Ge Merkezinden bahsederek teknik tekstillerde yurtdışından gelecek projelerin paydaşı olmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirtti. Türk tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin vizyonunun sadece ihracat ve istihdamı arttırmak değil aynı zamanda sürdürülebilir projelerle katma değer yaratmak olduğunu belirten Özek, daha temiz ve çevreye karşı daha duyarlı dünya için üst düzey sorumluluk alınması gerektiğini ifade etti.


Açılış konuşmalarının ardından İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp ve Prof. Dr. Fatma Kaloğlu tarafından V. Besim Özek’e İTHİB Yönetim Kurulu adına bir plaket taktim edildi.