ABD Pazarı Çalışma Toplantısı

ABD Pazarı Çalışma Toplantısı

Ticaret Bakan Yardımcımız Sn. Rıza Tuna Turagay’ın teşrifleri, Türkiye İhracatçılar Meclisimizin ev sahipliğinde 27 Ağustos 2019 tarihinde düzenlenen ABD Pazarı Çalışma Toplantısında, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÖKSÜZ, 100 milyar $ dış ticaret hedefine yönelik olarak tekstil ve hammaddeleri sektörünün görüş ve önerilerini paylaştı.

Toplantıda ABD ve Çin’in birbirine uygulayacağı ilave vergi ve önlemlerin ülkemiz ekonomisine yansımaları konusunda bilgi alışverişi yapılırken ABD pazarında etkin olabileceğimiz konular ve sektörler üzerine çalışmalar yapıldı.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz yapmış olduğu konuşmada, ABD’nin dünyanın en büyük tekstil ve hammaddeleri ithalatçısı olduğu, en büyük tedarikçilerinin başında ise 13 milyar $ ile Çin’in geldiği bilgisini paylaşırken ülkemizin ABD’nin Tekstil ve Hammaddeleri ithalatında 8. Sırada olduğunu belirtti. ABD tarafından Çin menşeli tekstil ve hammaddeleri ürünlerinin çok büyük bir kısmına gelecek olan %25 ilave gümrük vergilerinin; Türkiye’nin ABD’ye tekstil ve hammaddeleri ihracatını artırmak için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.