4. İstanbul Uluslararası Ticaret Kongresi Etkinliği

4. İstanbul Uluslararası Ticaret Kongresi Etkinliği

21 Ekim 2017 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKCİ, AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Metin KÜLÜNK, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail GÜLLE ve Türkiye sanayici ve sektör temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği İstanbul Ticaret Üniversitesi 4. İstanbul Uluslararası Ticaret Kongresi gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKCİ kongrede yaptığı konuşmada; “dış ticarette belge ve işlemleri ne kadar azaltırsak o kadar dış ticareti, ihracatı geliştiririz, maliyetleri ne kadar azaltırsak o kadar geliştiririz ki bu yönde de çalışmalarımız var. O çalışmaları bitirdiğimizde artık Türkiye’de işlem başı maliyetler dünya ortalaması ile aynı hale getirmek istiyoruz.” Açıklamalarında bulundu. Sayın TÜFENKCİ, e-ticarette markalaşma ve patentin önemine işaret ederek, çıkarılan kanunla Türkiye’de patent başvurularının arttığını bildirdi.

İTHİB Başkanı İsmail GÜLLE’nin “Türkiye’de İhracatın Geleceği” ile ilgili bir sunum yaptığı etkinlikte; Türkiye’nin Ar-Ge, tasarım ve inovasyon ile büyük bir dönüşüm yaşayabileceğini ifade etti. Dünya’da gelecekte dış ticaretin kişiye özel tasarımlarla perakende üretime kayarak azalacağının öngörüldüğünü ifade eden İTHİB Başkanı İsmail GÜLLE, yaygınlaşan 3D yazıcılar ve global markaların “kişiye özel üretim” çalışmalarıyla üretim yapmanın eskisi kadar önemli olmayacağını; devletlerin Ar-Ge ve tasarımda fark yaratacaklarını ifade etti.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle’nin 21 Ekim 2017 tarihinde 4. İstanbul Uluslararası Ticaret Kongresi’nde gerçekleştirdiği sunum aşağıda yer almaktadır.