ULUSLARARASI KİTAP BAĞIŞ GÜNÜ ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE DOKUMA ATLASI KATALOĞU LİSE VE ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİNDE YERİNİ ALDI

ULUSLARARASI KİTAP BAĞIŞ GÜNÜ ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE DOKUMA ATLASI KATALOĞU LİSE VE ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİNDE YERİNİ ALDI

 

Uluslararası Kitap Bağış Günü çerçevesinde İTHİB, yaklaşık 100 lise ve üniversiteye kitap bağışında bulundu. İTHİB’in sosyal sorumluluk projesi kapsamında 100’ü aşkın Türkiye Dokuma Atlası Kataloğu lise ve üniversite kütüphanelerinde yerini aldı.

Türkiye’nin Dokuma Atlası Sergisi kapsamında Anadolu’nun farklı bölgelerinden derlenen 150’yi aşkın yerel dokuma Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sergilenmişti. İTHİB’in, sergilenen dokumaların ayrıntılı olarak incelendiği Türkiye Dokuma Atlası Kataloğunun üniversite ve lise kütüphanelerinde yer almasını sağladığı sosyal sorumluluk projesi ile gelenek ile gelecek arasında bir bağ kurulması amaçlandı.

Uluslararası Kitap Bağış Gününe ilişkin değerlendirmelerde bulunan İTHİB Başkanı Ahmet ÖKSÜZ; “T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğimiz (İTHİB) ve Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesindeki Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Türkiye Dokuma Atlası” projesi yürütüyoruz. Kaybolmaya yüz tutan geleneksel dokuma kültürünün korunması ve zengin kültürel birikimin gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanan projemiz kapsamında hazırlanan “Türkiye Dokuma Atlası Kataloğu”’nu okullarımızla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki özünü kaybetmeden yeniden hayat bulan tarihi dokumalarımız; yakın gelecekte küresel ölçekte ilgi odağı olacak ve Türkiye’nin katma değerli tekstil ihracatına en önemli katkılardan birini verecektir. 2021 yılında 12,9 milyar dolar değerinde ihracatla Cumhuriyet tarihinin en yüksek tekstil ihracatını gerçekleştiren sektörümüz; 2022 yılında belirlediği 15 milyar dolar değerinde ihracat hedefine, yine tüm paydaşlarından aldığı güçle ulaşacaktır. Bu vesile ile 14 Şubat Uluslararası Kitap Bağış günümüzü kutluyorum.” dedi.