ULUSAL TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ULUSAL TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Bu yıl 17.’si düzenlenen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi (UTMÖK), 27-29 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşti. Yoğun bir programa sahip kongre, Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğinde İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) destekleriyle gerçekleştirildi. İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Necat Altın’ın da konuşmacı olduğu İhracatın Liderleri paneli yoğun ilgiyle takip edildi.

Türkiye’de farklı üniversitelerde okuyan tekstil mühendisliği öğrencilerinin katıldığı kongrede konuşma gerçekleştiren Necat Altın, tekstil ve hammaddeleri sektörünün 2022 yılı ihracatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tekstil sektörünün pandemide ayrışan yönüne ilişkin bilgiler veren Necat Altın, sektörde önemi artan sürdürülebilirlik ve Ar-Ge ve İnovasyon konularına ilişkin önerilerde bulundu. Küresel markaların sürdürülebilirlik hikayesi olan ürünleri ürettiği ve uzun ömürlü ürünlere olan talebin yükseldiğinin altını çizdi. Necat Altın Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi kapsamında üniversite – sanayii iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Söz konusu kongrede İTHİB tarafından düzenlenen Futuretech Yarışması’na ilişkin konuşma yapan yarışma Koçu Özlem Süer de yarışmaya ilişkin bilgiler paylaşarak, yarışmanın vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Süer konuşmasının devamında öğrencilerin yarışmaya nasıl katılabileceği ve beklenen tasarımları anlatarak öğrencilerin sorularını cevapladı.