Ukraynalı Yetkililer ile Toplantı

Ukraynalı Yetkililer ile Toplantı

5 Kasım 2018 tarihinde İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Öksüz ve Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Sn. Mustafa Denizer, Ukrayna’nın tekstil ve hazır giyim endüstrilerinin Ulusal Sanayi Ortaklığı temsilcilerinden ‘Fashion Globus Ukraine” yetkilileri ile bir araya geldi.

Ukrayna’nın bütün bölgelerinden 190’dan fazla üreticiyi bir araya getiren ve Ukrayna’da Tasarım Sanatları ile Hafif Endüstri’nin ekonomik gelişim stratejisini belirlemeye etki eden kuruluşlardan birisi olan Dernek, Türk üreticilerini Ukrayna pazarında ürünlerini satmaya davet ettiklerini belirttiler.

Bu kapsamda, Ukrayna’da kurulması planlanan Uluslararası Moda Merkezi’nin de tanıtımını yapan Ukraynalı yetkililer Türk firmalarının bu merkezde yer almalarının nitelikli bir iş birliği geliştirmenin ilk adımı olabileceğini ifade ettiler.

Toplantıda, Ukrayna'nın her açıdan son derece önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Öksüz, iki ülke arasındaki ilişkilerin birbirini tamamlayarak devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Karşılıklı iş birliğini geliştirmek adına önümüzdeki dönemde Ukrayna’ya yönelik bir ticaret heyeti düzenlenmesi kararlaştırılan toplantının sonunda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Fashion Globus Ukraine Başkanı Golda Vinogradskaya’ya günün anısına bir hediye takdim etti.

Gerçekleştirilen toplantı sonrasında İTHİB tarafından Ukrayna’ya tekstil ve hammaddeleri sektöründe bir ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirmek üzere girişimler başlatıldı.