“Türkiye İhracatla Yükseliyor” Seminerlerinin 2.Sinin Gündemi “Yakın Gelecekte İhracatçılarımızı Neler Bekliyor?” Oldu

“Türkiye İhracatla Yükseliyor” Seminerlerinin 2.Sinin Gündemi “Yakın Gelecekte İhracatçılarımızı Neler Bekliyor?” Oldu

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)’in ev sahipliğinde, Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATİAD), Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD), Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD), Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği (TİGSAD) ve Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) işbirliği ile gerçekleştirilen “Türkiye İhracatla Yükseliyor” Seminerlerinin ikincisi 20 Mart 2018 tarihinde ihracatçıların yoğun katılımcıları ile gerçekleşti.

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref OĞUZ, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap MUNYAR ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan GÜLDAĞ’ın “Yakın Gelecekte İhracatçılarımızı Neler Bekliyor?” sorusunun cevaplarının paylaşıldığı ve ihracatçıların sorularını cevapladıkları seminerde; markalaşma ve inovasyon, yurtdışına yatırım, sanayi 4.0, Dünya ekonomisindeki ağırlığın Atlantik’ten Pasifik’e yönelmesi başlıkları ön plana çıktı.

İTHİB Başkanı İsmail GÜLLE, son yıllarda üretilen inovasyon gücü yüksek ve teknolojik kumaşların sektörün geldiği noktayı gösterdiğini ifade etti. İsmail GÜLLE; ihracatçıların yatırım yaparak, üreterek ve istihdam sağlayarak bu ülkeye hizmet ettiğine değinerek; kahraman askerler nasıl cephede Türkiye için savaşıyorsa ihracatçıların da Türkiye ekonomisin kalkınması ve şahlanması için mücadele ettiklerini dile getirdi. İTHİB Başkanı GÜLLE, konuşmasının devamında Türkiye’nin zenginleşmesi, bağımsızlığı ve güçlü olmasında en önemli rollerden birini ihracatın artırılması için ihracatçıların oynadığını ifade etti.