Türkiye- Başkurdistan İş Birliği Değerlendirme Toplantısına Katıldık

Türkiye- Başkurdistan İş Birliği Değerlendirme Toplantısına Katıldık

Türkiye - Başkurdistan Cumhuriyeti İşbirliği Değerlendirme Toplantısı 26 Kasım tarihinde online ortamda gerçekleştirildi. Her iki ülkeden, ihracat yapan tekstil sektöründen temsilcilerinin de bulunduğu toplantıya, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yasuboğa katıldı.

Başkurtistan Cumhuriyeti Sanayi ve Enerji Bakanlığı Ormancılık ve Hafif Sanayi Daire Başkanı Marat Kaşaev’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Başkurdistan Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 4,3 milyar dolar olduğu belirtildi. Başkurtistan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Marat Tansıkkujin, ihracat içinde teknik tekstilin önemli bir miktar oluşturduğunu belirtirken; kumaş ve ekipman tedarikine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Toplantıda söz olan Mehmet Yasuboğa, 100 milyar hedef konulan ticaret hacmi ve Rusya’da yatırımların gerçekleştirilebilmesi için gümrük, personel ve lokal alım hususlarının sorunsuz hale getirilmesinin önem teşkil ettiğini belirtti. Zincir marketler için lokal alım limitlerinin olmadığını ifade eden Yasuboğa, zincir marketlerin ithalat yapmak durumunda kaldığını belirtti. Sektörel iş birliği imkanlarının artırılması için yapılacak çalışmalarla dış ticaret hacminin belirlenen hedeflere yaklaşacağını ifade etti.