Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği İTHİB’i Ziyaret Etti

Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği İTHİB’i Ziyaret Etti

Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği (TİGSAD) Başkanı Sn. Osman Alyüz Başkanlığında bir heyet İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)’ne bir ziyaret gerçekleştirerek İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

TİGSAD Başkanı Sn. Osman Alyüz gerçekleştirilen toplantıda, Türk tekstil ve hazırgiyim sektörünün güncel durumu hakkında bilgi vererek:           “İç giyim sektörü için hazırgiyim sektörü ne derece önemliyse tekstil ve hammaddeleri sektörü de o kadar önemlidir, sektörlerimizde basic ürünlerden katma değerli ürünlere geçişi yakalayabilmemiz için tasarım yönü yüksek, katma değerli kumaş ve aksesuarlara ihtiyacımız var, dolayısıyla İTHİB ile her zaman işbirliği içerisinde olduk bundan sonra da aynı işbirliğini sürdürmemiz gerekmektedir.” açıklamalarında bulundu. İTHİB Başkanı Sn. İsmail Gülle ise TİGSAD Başkanı Sn. Osman Alyüz ve beraberindeki heyetin nezaket ziyareti için kendilerine teşekkür ederek, “Bir ailenin parçası olarak bizler ne kadar başarılı olursak ailemizin diğer üyeleri de o başarıdan etkilenecek ve yeni bir başarı hikayesi yazacaktır, daha önce ilave gümrük vergileri kapsamında tekstil ve hazırgiyim sektörleri olarak aldığımız ortak karar neticesinde bir çok fabrika yeniden açıldı, sektör yeniden canlandı ve bugün ihracatta, üretimde rekorlar kıran sektörler haline geldik. Yakalanan bu başarılı ivmenin artırılması için daha çok işbirliğine ihtiyacımız var” açıklamalarında bulundu. Toplantının devamında tekstil ve hazırgiyim sektörlerinde nitelikli eleman, ara eleman ihtiyaçları ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Gerçekleştirilen ziyarette TİGSAD Başkanı Sn. Osman Alyüz, TİGSAD adına İTHİB Başkanı Sn. İsmail Gülle’ye günün anısına bir plaket takdim etti.