Tercihim Tekstil Mühendisliği Bursiyerleri Fabrika Ziyareti Gerçekleştirdi

Tercihim Tekstil Mühendisliği Bursiyerleri Fabrika Ziyareti Gerçekleştirdi

 

18 Mayıs 2022 tarihinde Tercihim Tekstil mühendisliği Burs Projesi kapsamında burs alan İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği öğrencileriyle fabrika ziyareti gerçekleştirildi. Teknik tekstil ürünlerinin üretiminin yapıldığı fabrikaya gerçekleştirilen ziyaret, Tercihim Tekstil Mühendisliği bursiyerler açışından oldukça verimli geçti.

Öğrenciler, ilk olarak firma yetkilileri tarafından gerçekleştirilen sunumu dinleyerek hem ev sahibi firma hakkında bilgi sahibi oldular hem de üretim süreçlerine ilişkin teknik ayrıntıları öğrendiler. Ardından fabrika ziyareti sırasında uyulması gereken iş güvenliği ilkelerine dair bilgi alan öğrenciler, sahaya inerek fabrika ziyaretinde bulundular. Bursiyerler, bir yandan gerçekleştirilen fabrika ziyaretinde, ders programında yer alan üretim süreçlerini somut olarak gözlemleme fırsatı yakalarken bir yandan da süreçlere ilişkin merak ettikleri soruların cevaplarını hali hazırda yönetici pozisyonundaki Tekstil Mühendislerine yöneltme şansına sahip oldular.

Teknik tekstil üretim süreçlerine dair detaylı bilgiler alan bursiyerler, ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ve ufuk açıcı olduğunu belirtti.