TERCİHİM TEKSTİL-DERİ MÜHENDİSLİĞİ BURS PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TERCİHİM TEKSTİL-DERİ MÜHENDİSLİĞİ BURS PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tercihim Tekstil-Deri Mühendisliği Burs Projesi Değerlendirme Toplantısı, 16 Şubat 2021 tarihinde; YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, İDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, İTHİB-İHKİB-İDMİB Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Tekstil ve Deri Mühendisliği Bölüm Başkanlarının katılımlarıyla online ortamda gerçekleştirildi.

2019 yılında başlayan burs projesinin 2 yıllık performansının değerlendirildiği toplantıda Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, ilk 20 binden öğrenci almanın önemine değinerek, proje kapsamında bu başarının sağlandığını ve ileriki yıllarda bu oranın artması için çalışılacağını belirtti. Öğrencilerin okurken niteliklerinin yükseltilmesinin bu başarının sürdürülebilirliği açısından önem arz ettiğini ifade etti.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz yaptığı değerlendirmelerde; 2020 yılında kontenjanların %7,2 oranında arttığını; 14 bölümünün 9’unun %100 oranında dolu olduğu bilgisini paylaştı. Ahmet Öksüz konuşmasının devamında “Tekstil Mühendisliği’nin tercih edilme oranı arttı. Birini tercihine tekstil mühendisliğini yazan öğrencilerin istatistiklerine, fen liseli öğrencilerin bölümü tercih etme oranlarına, yaklaşık 100 puan artan bölüm puanlarına ve sıralamalarına bakıldığında hedeflerimize ulaştığımız anlaşılıyor. Bu başarıyı sürdürülebilir kılmamız için mutlaka projenin bir ayağının uygulamalı eğitim olması gerekiyor. Öğrencilerin okul bitmeden iş hayatına adaptasyonunun sağlanması, henüz okurken çalışacağı ortamı tanıması, teorik eğitimi pratiğe dönüştürmesi gerekiyor. Bu kapsamda üniversitelerimizden destek bekliyoruz.” Dedi.

Tekstil ve Deri Mühendisliği Bölüm Başkanları da toplantıda söz alarak, akademinin kendi arasında bir koordinasyon kurması gerektiği ve tanıtım faaliyetimin başlamaları gerektikleri hususunda fikir alışverişinde bulundular.