Tekstil Sektörü Ur-Ge Projeleriyle Üyelerini Dünyaya Açacak

Tekstil Sektörü Ur-Ge Projeleriyle Üyelerini Dünyaya Açacak

          Halihazırda ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı firmalara yönelik yürütmekte olduğu Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (UR-GE) ile çalışmalarına devam eden İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) üye firmaları için beş farklı başlık altında yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

            El örgüsü ipliği, konfeksiyon yan sanayii, örme kumaş, dokuma kumaş ve teknik tekstiller başlıklarında önümüzdeki dönemde faaliyetlerine başlaması planlanan projelerin yol haritasını belirlemek amacıyla 21 Kasım 2018 tarihinde Dış Ticaret Kompleksi toplantı salonunda, İTHİB YK Başkanı Ahmet Öksüz’ün başkanlığında sektör paydaşı derneklerle bir araya gelindi.

            Toplantıya Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği adına Murat Özpehlivan, Örme Sanayicileri Derneği adına Fikri Kurt, Zeytinburnu Tekstil Sanayici ve İş Adamları Derneği adına Mustafa Sartık ve Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği adına Kemal Oğuz katılım sağladı.

            Türkiye ihracatının dinamolarından biri olan tekstil sektörünün ihracat payını artırması için KOBİ’lere yönelik faaliyetlerin artırılması gerektiğini vurgulayan Ahmet Öksüz, bu doğrultuda çalışmaya başladıklarını ve firmalarımızın uluslararası arenada rekabetini artırmasını sağlayacak her türlü adımı atmaya hazır olduklarını belirtti.

            Bu çerçevede, 2010’dan bu yana yürütülen uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi projelerine ağırlık vermeye başladıklarını ifade eden Öksüz, firmalarımızın bu sayede ihtiyaçlarını kümelenme yöntemiyle belirleyerek bunları gidermeye çalışacaklarını söyledi. Böylelikle ihracat kabiliyetlerini artıran firmaların tekstil ihracatı için katma değer yaratabileceklerini bunun da Türkiye ihracatına net katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.