TEKSTİL SEKTÖRÜ AVRUPA YEŞİL MUTABAKAT ÇALIŞMA GRUBU VE ÖZEL SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEKSTİL SEKTÖRÜ AVRUPA YEŞİL MUTABAKAT ÇALIŞMA GRUBU VE ÖZEL SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

 

İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, 1 Kasım 2021 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tekstil sektörü özelinde Avrupa Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu ve Özel Sektör İstişare Toplantısına katıldı. Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıya, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat ve sektör temsilcileri katılım sağladı.

Tekstil sektör kurulu adına bir sunum gerçekleştiren Sultan Tepe, tekstil sektörünün; hammadde kullanımı, su kullanımı, enerji kullanımı, kimyasal kullanımı açısından yoğun bir sektör olması sebebiyle; çevresel açılardan iyileştirmeler yapıldığında, tekstil sektörünün dünya kaynaklarının sürdürülebilir olmasında en büyük etkisi olacak 3. sektör olacağını vurguladı. Sultan Tepe ayrıca birçok küresel markanın 3Rs (reduce – atıkları azaltma, reuse - yeniden kullanma, recycle – geri dönüştürme) prensibini benimseyerek; 2025 yılına kadar tüm üretimlerini sürdürülebilir tedarik zinciri ve sıfır atık politikası ile gerçekleştireceklerini taahhüt ettiğini ve 2025 yılından itibaren sürdürülebilirlik hikayesi olmayan işletmelerin tedarik zincirinden çıkarılmasının planlandığını ifade etti.

Tekstil Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı ile, gelecek dönemin fırsatları ve tehditleri ile ilgili bilgi ve çözümleri sunmanın yanı sıra yol gösterici olmak ve amacıyla kısa-orta-uzun vadeli yol haritalarının belirlenmesini amaçladıklarını ve sürdürülebilirlik olgusunun, bir dönüşüm süreci olarak görülmesi ve fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.