Tekstil Sektör Kurulu Toplantısı Gaziantep’te Gerçekleştirildi

Tekstil Sektör Kurulu Toplantısı Gaziantep’te Gerçekleştirildi

10 Mayıs 2017 tarihinde SANKO Holding Onursal Başkanı ve TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Sn. Abdülkadir Konukoğlu’nun ev sahipliğinde tekstil sektör kurulu toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Türk Tekstil sektör temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantı TOBB Tekstil Sektör Meclisi toplantısı ile eş zamanlı gerçekleşen toplantıya; İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi üyeleri, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve sektör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşmiştir.

Türk tekstilinin sorunları, çözüm önerileri ve hedeflerinin detaylı bir şekilde masaya yatırıldığı toplantıda; Dahilde İşleme Rejimi kapsamında denim kumaş kullanılarak yapılan ihracata ilişkin hususlar, POY ithalatına ilişkin hususlar, suni sentetik iplik ve pamuk ipliği ithalatı,  Türkiye – Pakistan Serbest Ticaret Anlaşması, Hazırgiyim ve tekstil sektöründeki ek vergi uygulamalarının değerlendirilmesi, yabancı basında yer alan Türk tekstiline karşı kara propagandalar, Avrupa Birliği konuları ve 2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı hususları etraflıca ele alınmıştır.

Tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracat rakamlarının da bir sunum eşliğinde ele alındığı toplantıda; Sn. Abdülkadir Konukoğlu’nun misafirperverliği için teşekkür eden İTHİB Başkanı Sn. İsmail Gülle; sektör temsilcilerinin bir araya gelerek sektörü müşterek bir şekilde değerlenmelerinden büyük memnuniyet duyduğunu, Türk tekstilinin gücünü yıllardır devam eden bu dayanışma ruhundan aldığını ifade etmiştir.  

Toplantının ev sahibi Sn. Konukoğlu ise; Türkiye ekonomisi, ihracatı ve istihdamının lokomotifi olan tekstilin daha iyiye gidebilmesi için ilgili bütün sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde çalıştığını ifade etmiştir.