TEKSTİL SEKTÖR KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEKSTİL SEKTÖR KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2021 yılının ilk Tekstil Sektör Kurulu 13 Ocak tarihinde gerçekleştirildi. Toplantı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, İhracatçı Birlikleri Başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla online ortamda gerçekleştirildi.

Tekstil Kurulu’nun son dönem çalışmalarının ele alınmasıyla başlanan toplantıda, 2020 yılı ihracat rakamlarının değerlendirildi. 2020 yılı tekstil ve hammaddeleri ihracatında, yalnızca Ortadoğu ve Afrika ülkelerine yapılan ihracatta bir daralma olduğu ve sektörde beklenilenin çok altında kalarak %2,5 oranında bir gerileme olduğu belirtildi. Pek çok alt ürün grubunda hem ülke hem de miktar bazında ihracat rekorlarının kırıldığı ve en önemli pazarlarımız konumunda olan AB ülkelerinde ve ABD’de Türkiye’nin payının arttığı vurgulandı.

Toplantıda Türkiye’nin tekstil ve hammaddeleri alt ürün gruplarındaki ithalat verilerine ilişkin değerlendirmeler yapılırken; mevcut koruma önlemlerine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Organik pamuk üretimine ilişkin sektörel taleplerin gündeme alındığı toplantıda, çevreci ürün üretiminin artırılması ve sertifikalandırmanın önemine dikkat çekildi.

Toplantı İhracatçı Birliklerinin yeni dönemde gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunması ile tamamlandı.