TEKSTİL SEKTÖR KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEKSTİL SEKTÖR KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekstil Sektör Kurulu, TİM Başkanımız İsmail Gülle’nin teşrifleri, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri’nin Yönetim Kurulu Başkanları ve sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla 29 Eylül tarihinde gerçekleştirildi. İhracat verileri ile 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştirilecek çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, sektörel gelişmelere ilişkin hususlar görüşüldü.

Tekstil ve hammaddeleri güncel dış ticaret verilerinin değerlendirildiği toplantıda, Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) çalışmaları kapsamında planlanan sektörel tanıtım projeleri değerlendirildi. Sektör temsilcileri tarafından, 2020 yılında da başarılı sonuçlar alınan Tercihim Tekstil Mühendisliği Burs Projesi’ne ilişkin çalışmalar değerlendirildi. Bölüme olan algının yükseltilmesi ve sektördeki nitelikli insan sayısının artırılması kapsamında projeye ilişkin alternatif çalışma önerileri değerlendirildi.  

İthalat korunma önlemlerinde uygulamada yaşanan hususlar ve sektörden gelen taleplerin görüşüldüğü toplantıda, çözüme ilişkin hususlar değerlendirildi. Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca önemi giderek artan sürdürülebilirlik ve sosyal uygunluk hususlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.