TEKSTİL AKSESUARLARI SANAL FUARINA KATILDIK

TEKSTİL AKSESUARLARI SANAL FUARINA KATILDIK

 

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) tarafından organize edilen ve bu yıl ikinci kez düzenlenen Tekstil Aksesuarları Sanal Fuarı açılış törenine katıldı. TİM Başkanı İsmail Gülle ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe’nin de katıldığı açılış töreni 25 Mayıs 2021 tarihinde sanal olarak gerçekleştirildi.

Bu yıl 3500 ziyaretçiye ulaşmayı hedefleyen Sanal Fuar açılış töreninde konuşan İsmail Gülle, yan sanayii sektörünün tekstil ve hazır giyim sektörlerine olan önemine değindi. Salgın sürecinde, lojistiğin en çok etkilenen alanlardan biri olduğunu ve tüm sektörlerde ham madde fiyatlarında artış yaşandığını ifade ederek, destek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Ahmet Öksüz konuşmasında, 2021 ihracatının büyük bir ivme ile devam ettiğini, bu başarının bütün bir başarının sonucu olduğunu belirtti. KYSD iş birliği ile İTHİB tarafından yürütülen Konfeksiyon Yan Sanayii İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi için, “Yan sanayi sektörümüz özelinde trend eğitimleri düzenliyor, stratejik pazar araştırmaları ve ülke raporları hazırlıyor, dijitalleşme, e-ticaret ve liderlik eğitimleri ve danışmanlık hizmetleriyle firmalarımızın ihracat potansiyellerini geliştirmelerine destek oluyoruz.” şeklinde konuştu. Öksüz ayrıca, konfeksiyon yan sanayii alt ürünlerinden olan vatka, tela, etiket, kopça, fermuar, düğme, dar dokuma, askı, astarlık mensucat, dikiş ipliği gibi tüm ürün gruplarında, tasarım ve inovasyon kabiliyetinin ve ihracatta başarının yükseltilmesi için çalışmalarını sürdüren KYSD’ye teşekkür ederek, sanal fuarın verimli geçmesi dileklerini iletti.

Murat Özpehlivan dijitalleşmenin avantajları ile daha geniş kesimlere erişim sağlandığını ve sanal fuarların sektör için büyük avantajlar yarattığını söyledi. Dünyada bir ilk olma özelliğini koruyan fuarın ihracata da yansıyacağına inandıklarını ifade etti.