SÜRDÜRÜLEBİLİR TEKSTİLLER URGE PROJESİ ÖN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR TEKSTİLLER URGE PROJESİ ÖN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

İTHİB bünyesinde hayata geçirilecek ve firmaların farkındalığını yükseltmeyi hedefleyen Sürdürülebilir Tekstiller URGE Projesi’nin ön değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 8 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, projeye duyulan ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, firmalarla birlikte yol haritası çıkarmak istediklerini dile getirdi.

Gerçekleşen toplantıda, tekstil sektörünü gelecekte bekleyen gelişmelere ilişkin görüşlerin paylaşıldığı toplantıda, projede yer almak isteyen firmalar öne çıkan gündem maddelerini değerlendirdi.

Toplantıda sürdürülebilirlik gündeminin, yalnızca ekonomik ve enerji alanında olmadığı; hem tasarım hem de insan kaynakları alanında da dönüşüm sağlanmasının önemine değinildi. Enerji tasarrufunun yanı sıra, minimum hammadde ile maksimum ürün tasarlanmanın önemine vurgu yapılan toplantıda, çok fazla ıslak işlem yapılan tekstil sektöründeki tüketimin önüne geçmek için susuz boyama uygulamalarının artırılmasının da önem teşkil ettiği ifade edildi.

60’a yakın katılımcının yer aldığı toplantıda, firmalar gerçekleştirilecek eğitimler ve sektör genelinde düzenlenecek webinarları değerlendirerek en çok ihtiyaç duyulan konu başlıkları değerlendirildi. Proje ile firmaların üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği ve enerjide verimliliği sağlaması için eğitimlerin düzenlenmesi konuları değerlendirildi.