SALGININ SEKTÖRÜMÜZE OLASI ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

SALGININ SEKTÖRÜMÜZE OLASI ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

SALGININ SEKTÖRÜMÜZE OLASI ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

16 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu toplantısında, Koronavirüs salgını ve sektör ihracatına olası etkileri değerlendirildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin teşrifleriyle gerçekleşen toplantıda, dünya genelinde yaşanan salgın sebebiyle, Türkiye’nin maske üretim kapasitesi ve maskenin hammaddesi Meltblown kumaşlara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda meltblown kumaşlarda Türkiye’nin yeterli düzeyde üretimi olduğu ve Türkiye’nin ilgili ürün grubunda dışa bağımlılığının olmadığı değerlendirilirken tıbbi maske ihtiyaçlarında yaşanabilecek bir tedarik sıkıntısını aşmak adına gerçekleştirilebilecek aksiyon planlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Salgının tekstil ve hammaddeleri ihracatına olası etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, salgına ilişkin alınabilecek önlemler ve çözüm önerileri görüşülerek Bakanlıklar nezdinde ilgili girişimlere başlanmasına karar verildi.