RUSYA VE ÇEVRE ÜLKELER ALIM HEYETİ’NDE 585 İKİLİ İŞ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

RUSYA VE ÇEVRE ÜLKELER ALIM HEYETİ’NDE 585 İKİLİ İŞ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

 

Konfeksiyon Yan Sanayi İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi kapsamında, kümenin ilk alım heyeti 22 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Küme üyesi 16 firma ile Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan ve Kırgızistan’dan 40’tan fazla alıcının katıldığı heyette gün boyu süren görüşmelerde toplam 585 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

2019 yılından beri faaliyetlerini sürdüren URGE Projesi kapsamında yapılan alım heyetinin ziyaret eden İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, firmaları ziyaret ederek, iş görüşmelerinin verimli geçmesi dileğinde bulundu. Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Murat Özpehlivan’ın da katıldığı ziyarette heyete ilişkin görüşler paylaşıldı.

URGE Kümesinden etiket, fermuar, düğme, tela ve dar dokuma ihracatı yapan 16 firma, alıcı firmalarla birebir görüşerek katalog ve sundu. İTHİB tarafından firmalar için organize edilen tercümanlar gün boyu firmalara eşlik etti.

Firmalar heyetten duydukları memnuniyetleri dile getirerek, Rusya ile ihracatı gelişmeye yönelik heyet faaliyetlerinin tekrarlanması talep etti.