RUSYA TİCARET MÜMESSİLLİĞİ İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

RUSYA TİCARET MÜMESSİLLİĞİ İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, 22 Aralık tarihinde Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Mümessilliği’nden Aydar Gashigullin ile bir araya geldi.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Rusya’nın tekstil ve hammaddeleri sektöründe %3,2’lik pay ile Türkiye’nin en büyük 8. İhracat pazarı olduğunu belirterek; örme ve dokuma kumaş ihracatının %61 paya sahip olduğuna ve bu alandaki yatırımların önemine dikkat çekti. Ahmet Öksüz, İTHİB tarafından 3 Aralık tarihinde gerçekleşen Rusya özelinde ev tekstili trend semineri ve bunu takiben 15-16 tarihinde düzenlenen sanal ticaret heyeti gibi Rusya ile Türkiye’nin ticaret hacminin gelişmesi adına yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Rusya’nın en büyük 4. Tekstil ve hammaddeleri ithalatçısı olduklarını söyleyen Ahmet Öksüz, bu payın alt sektörlerde yapılan yatırım ve iş birlikleri ile artacağına inandıklarını ifade etti. Gerçekleştirilen toplantıda, Ahmet Öksüz ve Aydar Gashigullin, ticari ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.