PV PARİS FUARI BİLGİLENDİRME WEBİNARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

PV PARİS FUARI BİLGİLENDİRME WEBİNARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

20 Ocak 2021 tarihinde 15-19 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek Premiere Vision Paris Digital Show etkinliğine ilişkin bilgilendirme webinarı gerçekleştirildi. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in açılış konuşmalarında yer aldığı oturumda, PV Uluslararası Fuarlar direktörü Guglielmo Olearo ve PV Türkiye Ofis Direktörü Gülperi Erkanlı ve Nihal Kaya firmalarının sorularını cevaplandırdı.

Açılış konuşmalarında İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, PV Paris Dijital Fuarı’na ilişkin bilgi verirken; fuarın 2021 yılı için hedeflenen 11 milyar dolar ihracat hedeflerine de önemli bir katkı sunacağını ifade etti. Başta dokuma kumaş sektörü olmak üzere, tüm sektör için önemli bir fuar olduğunun altını çizen Ahmet Öksüz, PV Paris fuarına en fazla katılımcı sağlayan 3. ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. İTHİB Başkanı Öksüz konuşmasında, PV Paris Fuarının katılım bedeli 1.000 Euro olarak açıklansa da; Ticaret Bakanlığı Desteği ve İTHİB’in katkılarıyla fuar katılım bedelinin 250 Euro olarak tahsil edeceğinin altını çizdi. İTHİB’in dijital heyet – fuar çalışmalarının 2021 yılında artacağının altını çizen Öksüz, “En son gerçekleştirdiğimiz Rusya Ev Tekstili Sanal Ticaret Heyetimizde 300’e yakın ikili görüşme gerçekleştirildi. Firmalarımızdan aldığımız geri dönüşlerde Rusya’nın en büyük perakende zincirleri ile gerçekleştirilen sanal heyetin çok olumlu yansımaları olduğunu gözlemliyoruz. 2021 yılında başta İngiltere, ABD, Kanada olmak üzere sanal heyet - fuar çalışmalarımıza hız kazandıracağız. PV Paris Sanal Fuarını da hedeflerimiz çerçevesinde çok önemli buluyoruz.” dedi.

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen-Engin, tekstil sektörü olarak tüm Birliklerin bir arada çalıştığını ifade ederek, PV Paris Fuarı’nın fiziki ortamda gerçekleşmiyor olmamasının öneminden hiçbir şey kaybettirmediğini ifade etti.

Gülperi Erkanlı, 15 – 19 Şubat tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan dijital fuara firmaların katılımlarında karşılaşılabilecek olası sorunlara ilişkin bir webinar yapmak istediklerini ifade etti. 2019 ve 2020 yıllarında gerçekleştirilen fuarlara ilişkin verileri paylaşan Erkanlı, fuara ilişkin bilgiler verdi. Webinar firmaların fuara ilişkin sorularının cevaplandırılması ile tamamlandı.