Polonya Örme-Dokuma Kumaş ve Aksesuar Sanal Ticaret Heyeti Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İTHİB tarafından 25-28 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenen Polonya Örme-Dokuma Kumaş ve Aksesuar Sanal Ticaret Heyeti, yoğun ilgi ile takip edildi. Heyet öncesinde firmaların bilgilendirilmesi için 20-21 Mayıs tarihlerinde iki ayrı webinar organize edildi.

20 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilen webinar ile, Pandemi Sonrası Polonya Tekstil Modası 2022-2023 Tahminleri ve Tasarım Trendleri konusu işlendi. Moda uzmanı ve danışman Jerzy Osika’nın konuşmacı olarak yer aldığı webinarda, pandeminin Polonya’daki müşterileri, tekstil ve moda sektörünü nasıl etkilediğine ilişkin bilgi verildi. İkinci webinar 21 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirken, PTAK Warsaw Expo CEO’SU Tomasz Szpula, Pandemi Sonrası Polonya Tekstil Sektörü 2022-2023 Beklentilerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Pandeminin Polonya tekstil sektörünü nasıl etkilediği ve pandemi sonrası beklentilerin ne yönde seyredebileceği bilgiler paylaşıldı. Webinarda simultane çeviri yapılırken, webinarların sonunda firmaların sorularının cevaplandırıldı.

25 Mayıs 2021 tarihinde, Polonya Örme-Dokuma Kumaş ve Aksesuar Sanal Ticaret Heyeti öncesi Açılış Töreni gerçekleştirildi. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Natan Yakuppur tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmalarıyla başlayan heyette, ihracat verileri ve sektörün güncel durumuna ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Ahmet Öksüz, 2020 yılında salgın koşullarına rağmen 9,7 milyar dolara ulaşan ihracatla 200 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. AB’nin en büyük 2. tedarikçisi konumunda olan Türkiye tekstil sektörüne ilişkin, “Yıllık 5 milyar $’lık tekstil ithalatı ile önemli bir hedef pazarımız olan Polonya’ya yönelik gerçekleştirecek olduğumuz bu heyet ile birlikte, sektörümüzün Polonya’daki pazar payı artacak ve hedeflediğimiz ihracat rakamlarımıza ulaşmamızda önemli bir rol oynayacaktır.” şeklinde konuştu.

Polonya’nın sektör açısında stratejik bir konumda olduğunu belirten Natan Yakuppur, Polonya’nın iş yapma kolaylığı endeksinde 40. Sırada yer aldığı ifade etti. Gerçekleştirilen ticaret heyetleri ile Polonya pazarında daha kalıcı hale gelineceğini vurguladı.