Özel Nitelikli Sektör - Basın Mensupları Buluşmalarının İlki Gerçekleştirildi

Özel Nitelikli Sektör - Basın Mensupları Buluşmalarının İlki Gerçekleştirildi

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve beraberindeki basın heyeti Hassan grubuna ziyarette bulunarak, firmanın teknik tekstil çalışmaları hakkında bilgi aldılar. İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman’ın bizzat rehberlik ettiği ziyarette Teknik Tekstil uygulamaları hakkında önemli bilgiler edinildi.

Basın mensupları ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundukları bu anlamlı ziyarette; İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, teknik tekstil sektörünün ihracatımızdaki yükselen payına ve önemine dikkat çekerken, 2018 yılında Türkiye’nin tüm zamanların en yüksek teknik tekstil ihracatını gerçekleştirdiğini ifade etti.  Küresel alanda teknik tekstillere yönelimin arttığını belirten Öksüz, bu trendi yakalamak ve sektörün kalifiyeli istihdam isteğini karşılayabilmek adına İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye’nin ilk tezli teknik tekstiller yüksek lisans programının hayata geçirildiğini dile getirdi.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman, 10 yıl içerisinde Teknik Tekstil sektörü ihracatında dünyadaki ilk 10 ülke arasında olmak için sektörün büyük bir gayret ile çalıştığını ifade ederek, bu hedefe ulaşmak için gerçekleştirilen ar-ge projeleri ve firma yatırımlarından örnekler verdi.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği fabrika gezilerinin belirli periyotlarda tekstil ve hammaddeleri sektörünün diğer tüm alt ürün gruplarında da devam edilmesine yönelik görüş birliğine varıldı.