New York Moda Haftasına Türk Moda Tasarımcıları Damgasını Vurdu

New York Moda Haftasına Türk Moda Tasarımcıları Damgasını Vurdu

Her yıl moda dünyasının heyecanla beklediği New York Fashion Week, bu yıl iki ayrı defileyle Türk modacıları ağırladı.

Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve Türkiye Tanıtım Grubu (TTG)’nun işbirliğiyle New York Fashion Week'e katılan modacı Hakan Akkaya, kendi hazırladığı ve koçluğunu üstlendiği iki defileyle Türk modasını bir kez daha dünya podyumlarında taşıdı.

Etkinlikte, Hakan Akkaya’nın 'Glam Rock' adını verdiği defilesi ve koçluğunu üstlendiği 'Turkish Designers' karma defilesiyle iki farklı heyecan yaşandı. Türk Tekstilinin ve Türk tasarım gücünün büyüklüğünü New York Fashion Week'te yaptığı iki defileyle ortaya koyan ünlü modacının, 'Glam Rock' adını verdiği koleksiyonunun tanıtımı 10 Şubat 2019 tarihinde Springs Studio'da gerçekleşti. Hakan Akkaya koçluğunda 12 Şubat'da gerçekleşen 'Turkish Designers'da ise Türk tasarımcılar Buket Özkalfalar, Barut Gökhan Ildeniz, Ece Kavran ve 2006 yılı İstanbul İTHİB Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması ikincisi Fırat Neziroğlu koleksiyonlarını davetlilerde buluşturdu. Türk tasarımları yüzde yüz Türk kumaşıyla dünya podyumlarında boy gösterdi.

Türk tekstil sektörü temsilcileri olarak önümüzdeki dönemde de tasarımcılarımızı küresel markalaşma yolculuğunda desteklemeye devam edecek olan İTHİB çalışmalarına bu yönde devam ediyor.