Munich Fabric Start Fuarında İTHİB Rüzgarı

Munich Fabric Start Fuarında İTHİB Rüzgarı

Avrupalı tekstil üreticilerini, tasarımcılarını ve distribütörlerini tek bir çatı altında toplayan Munich Fabric Start 3-5 Eylül 2019 tarihlerinde Munich Order Center’da gerçekleştirildi. Çok sayıda ünlü kumaş ve aksesuar üreticisi de dahil olmak üzere 40 ülkeden 1.000'den fazla uluslararası tedarikçisinin yer aldığı Munich Fabric Start Fuarına, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından bu yıl 12. kez milli katılım organizasyonu gerçekleştirildi.

İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Türk katılımcıları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu

Gerçekleştirilen fuarda İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Natan Yakuppur ve Muammer Akçay, Türk katılımcı firmaların standlarını ziyaret ederek fuara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri fuara Türk firmalarının bu denli artan bir ilgiyle takip etmelerini olumlu karşıladıklarını ifade ettiler. İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Türkiye ve dünyada markalaşmış ya da markalaşma yolunda olan firmaların yanı sıra, Avrupa pazarına açılmak isteyen firmaların da bulunması Türk tekstil sektörünün dış pazarlara entegrasyonunun arttığını gözler önüne serdiğine dikkat çektiler.

49 Türk firması ile katılım sağlandı

İTHİB tarafından organize edilen Milli Katılım Organizasyonu kapsamında 49 Türk firması yer almak olup; Munich Fabric Start fuarına bu dönemde toplamında yaklaşık 280 Türk firması katılım sağladı. Bir önceki dönem 42 firmanın Milli Katılım Organizasyonu ile gerçekleştirilen fuar ziyareti, bu dönem rekor seviyede gerçekleşmiş olup; önümüzdeki dönemlerde de ilginin hızla artacağı öngörülmektedir.

            Avrupa tekstil pazarı için önemli bir giriş noktası teşkil eden bu fuarla, Türk tekstilinin en büyük ihracatçılardan biri olduğu Avrupa pazarıyla, tekstil ve hammaddeleri ihracatçılarını buluşturmak ve Avrupa pazarında Türkiye’nin yerini koruyarak payımızı daha da arttırmak ve hedeflenen ihracat değerlerine ulaşabilmeyi amaçlayan İTHİB, Milli Katılım Organizasyonu düzenlediği Munich Fabric Start ile üye firmalarını her yıl artan oranla buluşturmaya devam etmeyi hedeflemektedir.