Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği’nden İTHİB ’e Ziyaret

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği’nden İTHİB ’e Ziyaret

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özpehlivan ve beraberindeki KYSD Yönetim Kurulu Üyeleri, 11 Mayıs 2018 tarihinde İTHİB’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

KYSD Başkanı Murat Özpehlivan’ın, İTHİB Yönetim Kuruluna hayırlı olsun temennilerinde bulunduğu ziyarette; tekstil ve hammaddeleri sektörünün güncel ihracat performansı değerlendirildi. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz toplantıda, yan sanayinin tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin ihracatta katma değer yaratmada önemli bir rol oynadığının altını çizerek 2018 yılının ilk dört ayında gerçekleşen yaklaşık %25 oranındaki ihracat artışına dikkat çekti. Bu kapsamda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, katma değerli ihracat artışı için ortak hareket etmek gerektiğini, özellikle yerli üreticiyi koruyabilmek adına konfeksiyon yan sanayi sektöründe ithalat rakamlarının iyi takip edilmesinin önemini vurguladı. KYSD Başkanı Murat Özpehlivan ise konuşmasında İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz’e teşekkür ederek, KYSD’nin hazırlattığı Türkiye konfeksiyon yan sanayi sektörünün eylem planı niteliğindeki “Türkiye Konfeksiyon Yan Sanayi Sektörü Vizyon: 2030” raporuna ilişkin bilgiler paylaştı.

Toplantının sonunda, KYSD Başkanı Murat Özpehlivan yeni İTHİB Yönetimine hayırlı olsun dileklerini paylaşarak, KYSD Yönetim Kurulu adına İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz'e bir plaket takdim etti.