KONFEKSİYON YAN SANAYİ URGE KÜMESİ YENİ NESİL LİDERLİK YAKLAŞIMLARI EĞİTİMİ TAMAMLANDI

KONFEKSİYON YAN SANAYİ URGE KÜMESİ YENİ NESİL LİDERLİK YAKLAŞIMLARI EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Konfeksiyon Yan Sanayi URGE Projesi kapsamında gerçekleştirilen Yeni Nesil Liderlik Yaklaşımları Eğitimi, 20-21 Mayıs 2021 tarihlerinde online ortamda gerçekleştirildi. Küme firmalarının yoğun katılımıyla gerçekleşen eğitim Hülya Mutlu tarafından gerçekleştirildi.

Yönetme kültürüne ilişkin bilgiler ile sunumuna başlayan Hülya Mutlu, küme firmalarının eğitime ilişkin beklentilerini dinledi. İş yerlerine yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek, iş yerlerine bağlılık ve bağımlılık kavramlarına ilişkin ayrımı belirtti; işveren ve çalışan arasında geri bildirim mekanizmasının önemine işaret etti.

Gerçekleştirilen eğitimde, çalışan gelişiminin sağlanması adına hem teknik hem de davranışsal yeterliliklerin sağlanmasının önemli olduğu ifade edilirken, firmalarının katılımıyla grup çalışmaları yapılarak, çözüm ve öneriler görüşüldü. Eğitimde kişisel ve mesleki gelişim planlamalarının önemine vurgu yapılırken; eğitim faaliyetlerinin daha koordineli ve verimli geçirilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Firmaların yoğun ilgisiyle takip edilen ve interaktif gerçekleşen eğitim sonunda firmaların soruları cevaplandırıldı.