KAHRAMANMARAŞ 3. ULUSLARARASI TEKSTİL ZİRVESİ 19 ÜLKEDEN GELEN TEMSİLCİLERİN KATILIMLARI İLE GERÇEKLEŞTİ.

KAHRAMANMARAŞ 3. ULUSLARARASI TEKSTİL ZİRVESİ 19 ÜLKEDEN GELEN TEMSİLCİLERİN KATILIMLARI İLE GERÇEKLEŞTİ.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 3. Kez gerçekleşen Uluslararası Tekstil Zirvesi 26 - 28 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz’ün katılımları ile düzenlendi. Başkanımız Ahmet Öksüz’ün sanayi 4.0 konulu oturumun moderatörlüğünü yaptığı zirveye 19 ülkeden temsilciler geldi.

Öksüz, Kahramanmaraş’ın tekstil ve hammaddeleri sektörü içerisindeki önemine değinerek başladığı konuşmasında; Kahramanmaraş’ın Türkiye tekstil ve hammaddeleri ihracatında en büyük 4. Şehir olduğunu, Kahramanmaraş’ın ihracatının en önemli kalemini yine tekstil ve hammaddeleri sektörünün oluşturduğunu ifade etti. Öksüz, sanayi 4.0’a ilişkin olarak konuşmasının devamında 1. sanayi devriminin simgesi konumundaki tekstil makinelerinin Avrupa dışına çıkmasının 120 yıl sürdüğünü, ancak günümüzde dijital dönüşümün ve teknoloji transferinin dünyada çok kısa bir süre içerisinde yayıldığını ifade etti.

Sanayi 4.0’ın şirketlere ve sektörlere başlıca etkilerini değerlendiren İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, sanayi 4.0 ile birlikte firmalarda oluşacak kapasite ve verimlilik artışları, kalite, zaman tasarrufu ve maliyetlerde yaşanacak gerilemenin, Türkiye’ye çok daha büyük bir katma değer yaratacağını, bunun için daha profesyonel, işbirlikçi, eğitimi, inovasyonu ön planda tutan ve süreklilik arz eden bir bakış açısına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Program sonunda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 3. Uluslararası Tekstil Zirvesi’ne vermiş olduğu katkılardan dolayı Başkanımıza plaket takdim edildi.