İTÜ Tekstil Mühendisliği Mezuniyet Töreni İTHİB Başkanı Ahmet ÖKSÜZ’ün Katılımı İle Gerçekleşti

İTÜ Tekstil Mühendisliği Mezuniyet Töreni İTHİB Başkanı Ahmet ÖKSÜZ’ün Katılımı İle Gerçekleşti

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, 29 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi mezuniyet törenine katıldı.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte yeni üretim biçimlerinin ve yeni mesleklerin ortaya çıktığını; otomasyon, sanayi 4.0 ve yapay zekânın her geçen gün öneminin arttığını ifade etti. Teknolojiyi takip etmenin de bu değişim hızı ile birlikte zorlaştığını belirten Öksüz, bütün bu gelişmelere rağmen ürünün kalitesinin teknoloji ile değil insan kaynağı ile ölçüldüğünü; ürünlerde katma değeri sahip olunan makinaların değil; insan kaynağının oluşturduğunu belirtti. Tekstil ve hazırgiyim sektörleri ihracatında kilogram başı birim fiyatının 8,5 dolar ile Türkiye ortalamasından 7 kat daha katma değerli olmasının altında yatan sırrın da öncelikle insan kaynağı olduğunu ifade eden Ahmet Öksüz, tüm bu gelişmelerden hareketle tekstil sektöründe her zaman iş olduğunun ve olmaya da devam edeceğinin altını çizdi.

Mezuniyet konuşmasının sonunda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz’e, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp bir plaket takdim etti.