İTÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İTÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Danışma Kurulu Toplantısı, 3 Aralık tarihinde düzenlendi. Toplantı, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Akademisyenleri ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Geniş katılımlı toplantıda, tekstil bölümü ders programı ve staj programlarına ilişkin görüşler paylaşıldı. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz toplantıda yaptığı değerlendirmelerde “Tekstil mühendisliği burs projemizin en önemli önceliklerinden biri de uygulamalı eğitim programı. Bu kapsamda hedefimiz 4+1 uygulamalı eğitim modelini hayata geçirerek öğrencilerimizin henüz okulu bitmeden iş hayatına adapte olmasını sağlamak. Bu çerçevede gerek Yükseköğretim Kurulumuz gerekse üniversitelerimiz ile konuyu değerlendirerek ortak politikalar belirliyoruz. Yakın zaman önce İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile konuyu mütalaa etmiştik. Kısa bir süre içerisinde sektörün bir araya gelerek uygulamalı eğitime yönelik politikaları değerlendirecek olması, sektörümüz adına büyük mutluluk verici” değerlendirmelerinde bulundu.

Toplantıda, pandemi dönemi uzaktan gerçekleştirilen eğitim değerlendirilirken, danışma kurulu üyeleri 4+1 uygulamalı eğitim modelinin iyileştirilmesi ve uygulanmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu.