İTHİB Yönetim Kurulundan Eximbank’ a Ziyaret

İTHİB Yönetim Kurulundan Eximbank’ a Ziyaret

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÖKSÜZ, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Vehbi CANPOLAT, Mustafa DENİZER, Natan YAKUPPUR, Orhan AYDIN ve Zekeriya TANRIVERDİ’den oluşan bir heyet 23 Ekim 2018 tarihinde Türk EXIMBANK Genel Müdürü Adnan YILDIRIM’ı makamlarında ziyaret etti.

Ziyaret Kapsamında İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÖKSÜZ, Eximbank kaynaklarınının en verimli şekilde kullanılabilmesini teminen tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatını arttırmaya yönelik geliştirilebilecek projeler hakkında Adnan Yıldırım ile fikir alışverişinde bulundu. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz gerçekleştirilen toplantıda, bahse konu projelerin Eximbank finansmanı ile yapılabilmesi durumunda tekstil sektörü ve Türkiye’nin üretim gücüne katkılarının çok yüksek olacağını vurguladı.

EXİMBANK Genel Müdürü Adnan YILDIRIM toplantıda, EXİMBANK’I Türkiye ihracat ailesinin bir parçası olarak konumlandırdıklarını ifade ederken, ihracatı destekleyici yeni uygulamaları ve projeleri hakkında İTHİB Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi verdi. İTHİB’in projelerinin sektörün ihracat ve üretim potansiyelini daha yukarı taşımaya yönelik son derece yerinde projeler olduğunu belirten YILDIRIM, EXİMBANK’ın bu projelere finansman kaynağı sağlanabilmesi yönünde konjüktörel bir çalışma gerçekleştirecekleri bilgisine verdi.

Toplantı sonunda günün anısına İTHİB Başkanı Ahmet ÖKSÜZ tarafından, EXİMBANK Genel Müdürü Adnan YILDIRIM’a günün anısına bir plaket takdim edildi.