İTHİB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İTHİB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

İTHİB Yönetim Kurulu toplantısı online olarak 12 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin teşrifleri ile gerçekleşen video konferans toplantısında güncel dış ticaret istatistikleri değerlendirilerek, çok kullanımlık maskeler ile ilgili yürürlüğe giren kararlar değerlendirildi.

Toplantıda, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, TSE ve İTHİB’in ortak çalışmaları ile belirlenen maske standartları hakkında görüş alışverişinde bulunularak, gelen standartlar hakkında bilgi verildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan “Ahmet Öksüz çok kullanımlık maske kumaşlarının standartlarını belirleyen üçüncü ülke olduk. İlk standartları belirleyen ülke Fransa, ikinci ülke ise İspanya’ydı. Birlik olarak bu çalışmanın içinde olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Umuyoruz ki belirlenen standartlar, çok kısa zaman içinde ihracatımıza yüksek pozitif ivme ile katkı sağlayacaktır” dedi.

Toplantıda çok kullanımlık maske ihracatının da serbest bırakıldığı değerlendirilirken, İTHİB’in sektörel taleplerinden biri olarak çözüme kavuşturulan konu ile ilgili Yönetim Kurulu üyeleri atılacak adımları değerlendirdi.