İTHİB Yönetim Kurulu Toplantısı

İTHİB Yönetim Kurulu Toplantısı

8 Kasım 2018 tarihinde İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin teşrifleri ile gerçekleştirildi.

TİM Başkanı İsmail Gülle Türkiye’nin yıl sonu gerçekleştirmesi hedeflenen 170 milyar dolar ihracat hedeflerine ilişkin bilgi verdi. Tekstil ve hammaddeleri sektörünün gündemini, sektör projelerini, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerine ilişkin İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüş alışverişinde bulunan Gülle, her sektörün Türkiye’nin ihracat hedefleri doğrultusunda üzerine büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ise konuşmasında, tekstil ve hammaddeleri ihracatının Ekim ayı içerisinde tüm zamanların en yüksek Ekim ayı ihracat rekorunu kırdığını ifade ederek, gerçekleştirmeyi planladıkları yeni Ur-Ge projeleri ile sektöre yeni bir dinamizm kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

İTHİB Yönetim Kurulunun gündem maddelerini ise İTHİB’in hayata geçireceği Ur-Ge projeleri; Mısır, Ukrayna ve Meksika’ya gerçekleştirilmesi planlanan Ticaret Heyetleri, Alım Heyetleri ve sektörel problemler ve çözüm önerileri oluşturdu.