İTHİB Yönetim Kurulu, Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekci İle Tekstil Sektörünü Değerlendirdi

İTHİB Yönetim Kurulu, Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekci İle Tekstil Sektörünü Değerlendirdi

31 Temmuz 2017 tarihinde Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat ZEYBEKCİ, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Sayın İsmail Gülle ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etmiştir. Toplantıda tekstil ve hammaddeleri sektörü sorunları ve çözüm önerileri değerlendirilmiştir.

Ekonomi Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, Pakistan ile imzalanması düşünülen Serbest Ticaret Anlaşması, sektörün karşı karşıya bulunduğu ithalat kaynaklı haksız rekabet baskısı ve bu bağlamda pamuk ipliği ve suni sentetik ipliğe ilave gümrük vergisi getirilmesi talebi, kamu alım ihalelerinde tekstil ürünlerinde yerli malına öncelik verilmesi ve diğer birçok sektör sorununun masaya yatırıldığı toplantıda, İTHİB’in koordine ettiği sektör projeleri ve ihracatı arttırmaya yönelik öneriler Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKCİ’ye sunulmuştur.

Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKCİ, tekstil ve hammaddeleri sektör temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken ihracatımızın artması ve sorunlarımızın giderilmesi adına Bakanlık olarak bütün imkânları sektörlerimiz için seferber ettiklerini ifade etmiş ve özellikle Antalya bölgesinde seracılıkta tamamı ithal mamullerden oluşan kaplama malzemelerinin tüm aparatları ile beraber gerekli AR&GE çalışmalarının yapılarak anılan ürünlerin Türk tekstil sanayisi tarafından üretilmesi arzusunu dile getirmiştir.