İTHİB Ve TETSİAD İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

İTHİB Ve TETSİAD İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

20 Haziran 2017 tarihinde İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD)’nin ortak iftar etkinliği gerçekleşmiştir.

Yoğun katılımda gerçekleşen etkinlikte söz alan İTHİB Başkanı İsmail Gülle; ev tekstili ihracatında kilogram başı birim fiyat ortalamasının Türkiye ortalamasından 6 kat daha fazla olduğunu ifade ederek, Türkiye ihracatına ve ekonomisine vermiş oldukları hizmetler için tekstil sektörü temsilcilerine teşekkür etmiştir. Başkanımız Gülle Konuşmasının devamında İTHİB olarak tekstil sektörünün gelişiminin ve ihracatının arttırılmasına yönelik her türlü projeye destek vermenin görevleri olduğunu ifade ederek bu görevi layıkıyla yerine getirmek için gereken her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ifade etmiştir.

İftar etkinliğinde tekstil sektörünün güncel durumu değerlendirilmiş ve İTHİB’in faaliyetleri hakkında bilgi verilmiştir. Organizasyon kapsamında ayrıca İTKİB Genel Sekreterliği’nin kurumsal yapısına ve şubelerin görevlerine ilişkin olarak hazırlanan bilgilendirme videosu da üyeler ile paylaşılmıştır.

Organizasyon kapsamında ayrıca İTHİB Başkanı İsmail Gülle ve TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın tarafından önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan Ev Tekstilinde Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Ur-Ge projesi ile ilgili iş birliği protokolü imzalanmıştır.

TETSİAD ile gerçekleştirilen iş birliği protokolünün önemine değinen İTHİB Başkanı İsmail Gülle; Ur-Ge projelerinin ticaret ve alım heyetleri, pazarlama faaliyetleri ve eğitimler ile tekstil ve hammaddeleri ihracatına yeni bir soluk getireceğini, ihracatı artırmada çok önemli bir rol oynayacağını ifade etmiştir.

Tekstil sektörünün güçlü ve tarihi bir misyonu olduğunu ifade eden TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın konuşmasında İTHİB ile TETSİAD’ın işbirliğinin önemine değinerek sektörün çok daha iyi seviyelere ulaşacağını ifade etmiştir